Ca del Bosco

Hoofdverdeler voor België !!

Het sprookjesachtige verhaal van Ca’del Bosco begint midden jaren ‘60 te Erbusco in Franciacorta, wanneer Annamaria Clementi Zanella een klein huisje op een heuvel koopt. De lokale bewoners noemden dit “Ca’del Bosc”.

Haar toenmalig 15-jarige zoon Maurizio Zanella, voelde zich onmiddellijk aangetrokken tot deze regio. Toen zijn moeder hier de 1ste wijngaard aanplantte, was dit het initiële contact met wat de liefde van zijn leven, zo zou later blijken. Maar het was pas na zijn reis doorheen de Champagne streek, naar de beroemdste huizen die hem al altijd gefascineerd en geïnspireerd hadden, dat Maurizio terugkeerde met het onwankelbare idee iets gelijkaardig te maken. Het resultaat is dan ook onmiskenbaar: Wat ooit een bescheiden houten hutje was, werd één van de meest baanbrekende wijnmakerijen in Italië.

Het gebied Franciacorta is een zeer welvarende streek in de Noord-Italiaanse regio Lombardije en is sinds de jaren ’70 bekend vanwege de productie van harmonieuze mousserende wijnen, volgens de Méthode Traditionnelle, onder de herkomstbenaming Franciacorta DOCG. Deze wijnen genieten in Italië een enorm aanzien; de vraag is zo groot dat zij nauwelijks aan de vraag kunnen voldoen en er weinig marge is voor export. Ca’del Bosco is dan ook erg trots op hun rol als koploper die zij hier sinds jaar en dag in spelen.


Naast de mousserende wijnen, worden er zowel rode als witte wijnen onder de naam ”Curtefranca” geproduceerd van internationale druivenrassen als Cabernet Franc, Carmenere, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Pinot Blanc en Pinot Noir. Niet enkel wij, maar ook de wereldbefaamde wijncritici, schatten deze wijnen dan ook erg hoog in. De “zoektocht naar uitmuntendheid” is hét principe dat de essentie van Ca’del Bosco definieert.

Links & downloads

  In stock
87,50 € / Btl(s)
85,99 € / Btl(s)
32,25 € / Btl(s)

Webshop powered by Marcando