13 June 2024

Young Charly presenteert met trots: Charly’s Apero, een Belgisch aperitief met een Italiaans randje.

"Er was eens"... zo beginnen vele sprookjes, goeie moppen en ook straffe verhalen... en zo vond Charly's Apero zijn oorsprong! Vorig jaar kwam William Mortelmans, eigenaar Young Charly, met 2 goede vrienden, en een glaasje, aan de babbel.

Sprankelend de toekomst tegemoet

"Er was eens"... zo beginnen vele sprookjes, goeie moppen en ook straffe verhalen... en zo vond Charly's Apero zijn oorsprong! Vorig jaar kwam William Mortelmans, eigenaar Young Charly, met 2 goede vrienden, en een glaasje, aan de babbel. Over de populariteit van de apero sprits. Een drank overgewaaid van Italië en immens populair op terrassen. Een reden voor de populariteit is ondermeer het recept. Elke eigenaar geeft er zijn eigen twist aan. Meer of minder prosecco, of cava, spuitwater…

Samen stelden ze vast dat de aperitiefdrank zelf misschien wel edeler kon. Een zoektocht naar perfectie begon. Vandaag presenteren ze u met enige trotsheid hun aperitief op basis van Italiaanse rosé wijn.

Basis voor de Belgische Apero is een mooie Italiaanse rosé. Een drank met een frisheid, een basis zuurtje en fruitigheid. Deze wordt bij Sterkstokers aangelengd met kruiden, bittere, maar ook fruitige als zoete appelsien, pompelmoes.. “het was een kunst om de balans te vinden tussen zuurtje, bitter en zoet. Lekker om puur te drinken, lekkerder in je apero. “

Charly’s Apero, De reis van Old Charly naar Young Charly

Young Charly werd in 1976 opgericht door de vader van William, die destijds een bedrijf overnam dat Old Charly heette. “Dat was eigenlijk een winkel die in whisky gespecialiseerd was, dus om geen misverstanden te creëren werd de zaak Young Charly herdoopt. Williams’ vader heet ook Karl, waar je met wat goede wil, de naam Charly wel in kunt herkennen. En hij was jong in ‘76, nauwelijks 26, dus dat kwam ook goed uit.”

Van vader op zoon

In al die decennia is Young Charly uitgegroeid tot een klinkende naam in het Belgische wijnlandschap. In 2013 nam de tweede generatie het roer over. De eerste dertig jaar lag de focus enkel op Franse wijn, maar vandaag is dat verruimd tot heel Europa. Sinds enkele jaren is het assortiment uitgebreid met een uitzonderlijke selectie geestrijke dranken. Met de creatie van Charly’s Apero zetten ze een volgende stap in het aanbieden van een totaalervaring voor al hun klanten.

Passie voor ambacht

Young Charly handelt altijd rechtstreeks met de families achter de wijndomeinen. Het zijn vaak mensen die ze al decennialang kennen, dat zijn dus relaties die ‘gerijpt’ zijn. Maar zelfs dan nog blijft de kwaliteit van het product voor ons absoluut primordiaal. Om de kwaliteit van Charly’s Apero te garanderen kwamen ze dan ook snel uit bij Sterkstokers, een Belgisch familiaal bedrijf dat zijn strepen in de sector meer dan verdiend heeft. Met de ambachtelijke aanpak en passie voor het product willen we ons product naast dat van de traditionele spelers zetten.

Zomer in een glas

Ideaal in een sprankelende Spritz of simpelweg on the rocks. Charly’s Apero is de perfecte metgezel voor elke gelegenheid. Met Italiaanse rosé als basisingrediënt, fijne bitters en verfrissende citrus is het een genot voor de smaakpapillen!

Serveertip!

  • 60 ml Prosecco (of andere schuimwijn) vb Prosecco Sacchetto
  • 20 ml bruiswater
  • 40 ml Charly’s Apero
  • Ijsblokjes
  • Enkele schijfjes sinaasappel indien gewenst
14,75 € / btl(s)

Webshop powered by Marcando